Naast een grote beurs rond Lego die in Mol plaatsvindt eind mei 2017, omvat dit project ook een educatief luik waaraan maar liefst 48 scholen uit onze regio deelnemen.

Op 24 september ontvangen de deelnemende scholen hun dozen vol Lego waarmee ze het komende schooljaar aan de slag gaan. Bovendien krijgen ze meer toelichting over het project en de technische uitdaging waarvoor ze samen met de kinderen staan.

Zo is het de bedoeling dat elke school een zogeheten 'Great Ball Contraption' maakt. Deze zelfontwikkelde machine ontvangt balletjes en geeft deze weer verder. Het maken van deze module vraagt van de leerlingen heel wat technisch inzicht, probleemoplossend denken en de nodige creativiteit, eigenschappen die ze ook in hun latere beroepsleven goed kunnen gebruiken.

Bedoeling is om alle 'machines' van alle scholen aan elkaar te koppelen tot één gesloten systeem op de grote Lego-expo in die plaatsvindt op 26, 27 en 28 mei 2017.

Hoe laat en waar?

Dit initiatief is een organisatie van OLBC (Overpelt Lego Builders Club) met ondersteuning van het gemeentebestuur. Het startevent vindt plaats op 24 september van 14 tot 16.30 uur in Technisch Instituut Sint-Paulus (Kruisven 25, nieuwe blok 1e graad)